Despre Legea Dumnicala

Luni 20 Iunie 2011
CREAREA  ALIANTEI  EUROPENE  A  DUMINICII  IN  BRUXELLES


 Bruxelles/Belgia, 20.06.2011/DPA.

20 Iunie 2011, Alianta Europeanã a Duminicii s-a format cu motivul unei conferinte de experti despre protectia duminicii în sediul Comitetului Economic si Social European (EESC) în Bruxelles. Alianta Europeanã a Duminicii este o retea de aliante nationale a duminicii, împreunã cu sindicate, organizatii ale societãtii civile si comunitãtile religioase care promoveazã conditiile de muncã drepte echilibrate si armonia unui stil de viatã echilibrat care include munca, timpul liber si familiar la consolidarea coeziunii sociale. Chiar Alianta cere ca duminica sã fie o zi liberã de muncã conform cu noile directive de muncã (2003/88/EG) care sã fie negociatã între Statele membre.


De acord cu Alianta „prima Conferintã Europeanã despre constientizarea unei Duminici liberã de muncã” în Parlamentul European de la Bruxelles  24 martie 2010 a fost declansarea formãrii Aliantei Europene a Duminicii. Reprezentantii diverselor organizatii au formulat o carte fondatoare care pune accentul pe evidentierea unor conditii echitabile sãnãtoase de muncã, sigure si demne, asa cum dreptul limitãrii numãrului maxim de ore de muncã, într-o perioadã de odihnã  zilnicã si sãptãmânalã si vacantele plãtite anual.
„Ziua liberã de duminicã si orarul de muncã adecvat este un drept bine meritat pentru toti cetãtenii Europei”, afirmã scrisoarea fondatoare a aliantei. Toti angajatii au drept de orar de muncã adecvat care la început exclude „serile târziu, noptile, sãrbãtorile si duminicile” în munca lor normalã.

„Muncind duminica ar afecta unui echilibru muncã- viatã sãnãtoasã”, dupã alianta din Austria pentru zilei libere de duminicã, unul din principalii membrii fondatori ai Aliantei Europene a duminicii în Bruxelles. O zi libera de muncã în timpul sãptãmânii ca compensatie nu ar putea usura efectele negative. Persoane care muncesc duminicile sau în ore nepotrivite ar face aceasta pentru necesitate financiarã si nu prin alegere. O zi de odihnã sãptãmânalã va furniza un punct comun de coordonare pentru ritmul de timp în Stat si Societate care va consolida coeziunea socialã în toate Statele membre a UE.

Reactiile la crearea Aliantei Europene a Duminicii.

Fostul Episcop catolic de Linz si fost episcop profesor pentru chestiuni sociale în Conferinta episcopilor austriaci, Maximilian Aichern, si-a exprimat bucuria creerii Aliantei Europene a Duminicii si a formulat urmãtoarea declaratie prin departamentul comunicãrii Diocezei din Linz: „o duminicã liberã de muncã este legea socialã cea mai veche a civilizatiei iudeo-crestinã înrãdãcinate în legãmântul Vechiului Testament (a 3-a din cele 10 porunci). Ziua de odihnã comunã, contactele sociale care merg cu ea si lauda Domnului sunt valori crestine mai importante si care sunt indispensabile pentru demnitatea umanã”.

„Lupta pentru o zi liberã de muncã Duminica în Europa ar trebui sã fie dezbãtutã la nivelele nationale, regionale sau locale”, zice Hannes Kreller, expert în resurse umane a Federatiei de angajati catolici (KAB) în Germania. De acord cu KAB se asteaptã, cu crearea Aliantei Europene a Duminicii, pentru a coordona mai bine activitãtile între diversele aliante, asa precum cresterea presiunii asupra Parlamentului UE si Comisiei de la UE.

Comunitatea iudiacã, asa cum si Biserica Adventistã de a saptea zi, o bisericã evanghelicã independentã, care nu se odihneste dar recunoaste sabatul (Sabbath) ca ziua biblicã de odihnã. Când s-a apropiat prin APD Congresul Iudeu European (EJC)  nu a formulat încã comentarii despre evaluarea sa a creerii Aliantei Europene a Duminicii.

Pastorul Raafat Kamal, director al afacerilor publice si a libertãtii religioase de la sediul european de nord a bisericii Adventistã de ziua a saptea, în St. Albans, aproape de Londra, a comentat despre lansarea Aliantei Europene a duminicii cum urmeazã: „sustinem ideea cã oamenii au nevoie de o zi de odihnã pentru a obtine un echilibru viatã/muncã care sã mentinã sãnãtatea si siguranta muncitorilor. Aceasta este inspiratã de Dumnezeu în sãptãmâna creatiei biblice unde a lucrat sase zile si s-a odihnit în a saptea. În acelasi timp, vrem sã fim siguri cã acei care nu tin duminca desemnatã ca zi religioasã de odihnã sunt respectati si tolerati(???). Sper cã asociatii retelei Aliantei Europene a Duminicii încearcã sa mãreascã constientizarea  valorii sincronizãrii Duminicii libere pentru societãtile europene, cã vor aprecia dimensiunile pluraliste a tãrilor Uniunii Europene si importanta de a respecta pe acei care au diferite credinte religioase si practice. Deasemenea mã încred cã în aceastã campanie de a promova protectia unei duminici libere de muncã nu duce la escaladarea tensiunii diferitelor grupuri.


 Traducere liberã.
 Notã: as putea argumenta usor si elabora un comentariu de aproape 480 de pagini despre ce înseamnã pentru noi adventistii de ziua a saptea, fãrã importantã cã aparti vreunei asociatii, biserici, recunoscutã sau nu de conferinta generalã, sã fi rãu numit disident, reformist, sau ce ar fi. Pentru cã ce ne uneste aici nu este o bucatã de hîrtie si un jurãmânt a conducãtorului iubit care ocupã scaunul prezidential, nu, ceea ce ne uneste aici este Hristos si Cuvântul Sãu în care credem si ne botezãm. Comentariul lung si plictisitor este în plus, dar o sã vã semnalez mai multe lucruri de aceea o las pentru alte posturi mai extinse unde rezultã cã eu nu cred în întâmplare nici în soartã, drept care aceasta rãspunde unei serii de secvente de evenimente care se produc si care ne duc direct la o serie de consecinte unde totul derivã de la izvorul care a dat început guvernului mondial ( în principal în UE, ca lege duminicalã care o reclamã acum) la sfârsitul lui 2009 si care a intrat în vigoare pe 1 Ianuarie 2010 cu punerea în miscare a tratatului de la Lisabona si care astfel aceeasi natiune Germanã a pus în vigoare vechile legi a odihnei duminicale din era republicii lui Weimar (curios înainte de a se converti în dictaturã fascistã),  fiind aceastã natiune care este impulsorul si locomotoarea care târeste în aceste momente subredele si ponositele economii ale natiunilor uniunii.

Doresc ca sã notati cã la început se vorbeste de noi directive de muncã care necesitã a fi negociate între tãrile membre (excelent, la fel care montezã apocalipsa 17, cã deodatã se pun de acord si predau puterea si autoritatea fiarei, unde marca autoritãtii este precis odihna duminicalã) si cã deja are data de 2003. cum pot aprecia acum, obiectivul tuturor aliantelor duminicale care se introduc la diferite nivele si straturi ale societãtii si a politicii si a religiilor, intervin acuma pentru o ofensivã pentru a creste presiunea asupra parlamentului UE si a Comisiei UE. Unii se pot întreba, cã toate acestea sunt foarte bune dar unde va intra protagonismul nordamerican pentru ca aceastã „Lege de odihnã duminicalã” va ajunge sã se implanteze prin mediul sistemului financiar care îl controleazã ei, unde ar aplica la scarã globalã catehismul roman la toate nivelele societãtii natiunilor din aceastã lume. Bine, port mai bine de un an vorbind, si nu numai eu ci si alte bloguri deasemenea, despre faptul cã sunt EEUU care au complotat pentru a crea aceastã crizã mondialã economicã si financiarã pentru a trage înainte toatã aceastã agendã care va culmina cu succes cu implantarea la scarã planetarã a unui Nou Ordin Mondial Teocratic.
 
Dar pentru a întelege asta avem nevoie sã cunoastem ce cere Sfântul Scaun care este adevarata mânã executoare din spatele cortinei. Aici în aceastã veste, liderii strigã pentru un suflet pentru Europa care sã-i ajute a-si construi viitorul.

Celebratã în Strasbourg o masa pentru Europa    

„Europa are nevoie de un avânt pentru a-si construi viitorul”, semnaleazã domnul Giordano


Si care avânt mai bun pentru Europa ca cel al Statelor Unite ale NordAmericii, unde cu toate cã este o tarã „protestantã” Papa Benedicto XVI se bucurã de o imensã popularitate care ar fi fãcut sã râdã pe însusi Martin Luter, si vreau sã subliniez cã strategia a actualului presedinte este „A CONSOLIDA  SI  MENTINE  ALIANTA  CU  UE” pentru cã au în comun aceleasi „valori” si drept care însusi Obama subliniazã în discursul sãu în Anglia cã timpul pentru conducerea comunã este acesta.

No hay comentarios:

Publicar un comentario